Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Поднася се с варени картофи с масло и салата.

Нужни продукти
800 гр телешко бон филе
черен пипер
сол
брашно
4 с.л. доматено пюре
4 жълтъка
600 гр кашкавал
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 10 минути
общо 50 минути
Стъпки

Почистеното от ципи месо, се начуква леко, нарязва се на 12 парчета, наръсва се с черен пипер и сол, оформя се и се овалва в брашно.

Пържи се само от едната страна за малко в много гореща мазнина, след това се слага, от към неизпържената страна, в намазана с мазнина тава.

Отгоре се намазват със смес от доматеното пюре, жълтък и малко сол, а върху нея се наръсва с настърган кашкавал.

Пече се 5-8 мин. в много гореща фурна, докато се разтопи кашкавала.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти