В кухнята

Тук е мястото, където събираме всички функционални и практични решения за твоята мечтана кухня. А защо да не споделиш с нас и своя личен опит?

Бяла пролет в кухнята

28.03.2012 г. 15:02
2455
Бяла пролет в кухнята
Бяла пролет в кухнята
и здравословна с керамичните съдове на Делимано

Когато настъпва пролетта разбираме, че липсата на движение през студените зимни дни се е отразило на нашата фигура. И настъпва време за диета и ограничения. Има ли друг вариант – да има – да следваме друг вариант – здравословно хранене през всички сезони. Някои биха казали, че това е по-трудното, но това е естествения път да бъде здрави и да се чувстваме добре.
Храната е много важна – тя ни зарежда с енергия и е едно от условията да сме здрави и да се справяме успешно с предизвикателствата на деня. Има няколко моменти и са еднакво важни
1. Какви продукти избираме за да включим в нашето меню
2. Как съхраняваме продуктите
3. Как готвим – еднакво важно е какви са продуктите, как сме ги съхранявали до момента на приготвяне на рецептата, както технология и какви съдове избираме за да приготвим вкусно ядене
4. Как поднасяме храната

Защо са важни? Представете си домакиня, която обикаля магазина и избира внимателно продуктите, но когато стигне до колата ги поставя небрежно в багажника. След като ги подреди в хладилника забравя за тях няколко дена. И когато започне да приготвя ястието – ползва тефлонов тиган, който е с нарушено покритие. Или вечеря, в късен час при включен телевизор.

Затова са важни всички моменти.
Храната трябва да изглежда добре, да бъде много вкусна, а приготвянето й да бъде лесно и приятно. Най-добрата рецепта е „Гответе заедно, хранете се заедно“

За да се храним здравословно трябва да приготвяме рецепти с по-малко мазнина и запазващи веществата техники на приготвяне. През пролетта когато свежите зелени салати са основна част от здравословното меню те са придружени от вкусни рецепти. И ако изборът на пресни плодове и зеленчуци ще става все по-голям, актуален остава въпроса в какви съдове ще ги приготвяме.
delimano set
Пуснете пролетта във вашата кухня

Съдове с незалепващо керамично покритие Делимано
Съдове с бял цвят, функционални, даващи възможност да се приготвят много здравословни рецепти

Предимства на съдове Делимано с керамично покритие

Керамичното покритие е иновационна алтернатива на традиционните покрития на кухненските съдове – емайл и тефлон.
Предимствата са много
- Храната, приготвена върху керамична повърхност запазва повече от своята хранителна стойност, витамини и минерали, в резултат на което има по-изразителен вкус
- Могат да се приготвят рецепти с малко мазнина
- Лесно почистване – достатъчно е само да забършете със салфетка или да измиете само с топла вода
- Устойчиви са на висока температура, не се надраскват и протриват лесно при по-дълга употреба.
- Може да се използват силиконови и дървени прибори
- Със съдове с керамично покритие може да се спестява енергия – имат топлинен индекатор
- Задържат за дълго време топлината
- Съдовете с керамично покритие не допускат прегряване и загаряне на храната, защото когато достигнат температура от 240 градуса практически не се нагряват повече
- Съдовете с керамично покритие дават възможност да се приготвят много рецепти по здравословен начин
- В тях могат да се приготвят много ястия – постоянната температура дава възможност да се запича, задушава и запържва без да наблюдавате постоянно ястието. Може да се контролира получаването на хрупкава коричка до желания цвят и хрупкавост
- Могат да се използват върху газови, електрически и стъклено керамични котлони

Най-голямото предимство е, че Керамичното покритие не съдържа PFOA (перфлуорооктанова киселина) – направени са от естествен материал, който е безвреден за околната среда и здравето ни. Основата на керамиката е глина, която от векове се използва в производството на кухненски съдове.

Рецепти приготвени в съдове Делимано

Свинско бон филе в бекон със зеленчуци
bon file
Кейк с шоколад и стафиди
cake stafidi