Блогът за В кухнята

Тук е мястото, където събираме всички функционални и практични решения за твоята мечтана кухня. А защо да не споделиш с нас и своя личен опит?

Всички дресинги Цезар ли съдържат аншоа?

преди 3 седмици
0
Всички дресинги Цезар ли съдържат аншоа?

Салатата "Цезар" е създадена през 1924 г. от Цезар Кардини, който бил ресторантьор, готвач и собственик на хотел. Въпреки че оригиналната рецепта не съдържа аншоа, много съвременни варианти я включват като важна съставка. Нашата рецепта за дресинг за салата "Цезар" съдържа паста от аншоа, но тя не е задължителна. Ако желаете вегетарианска версия на дресинга, можете да пропуснете пастата от аншоа.

Каква е разликата между дресингите "Ранч" и "Цезар"?

Разликите между дресингите "Ранч" и "Цезар" са в съставките и вкуса. Ранч е кремообразен дресинг за салати, който обикновено се приготвя от мътеница, пресни билки и майонеза. Съществуват много варианти на "Ранч" дресинга, които могат да включват и заквасена сметана или кисело мляко. Нашата рецепта за дресинг за салата "Цезар" е от следните съставки:  зехтин екстра върджин, чесън, дижонска горчица, паста от аншоа (по избор), лимонов сок, майонеза с намалено съдържание на мазнини и настъргано сирене Азиаго.

Има ли ползи от дресинг "Цезар" при отслабване?

Поддържането на здравословна диета и упражненията могат да ви помогнат да постигнете целите си за отслабване. Зеленчуците са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, което може да ви помогне да отслабнете. Опитайте нашия дресинг за салата "Цезар" като гарнитура към пресни или печени зеленчуци, за намазване към зеленчукови сандвичи или като дресинг за обилни зелени салати.