Живот

Едно от най-големите удоволствия в живота е храната. Затова решихме тук да споделяме заедно истинската наслада от храненето и този вечен извор на живот.

Готвенето в работни дни

19.08.2010 г. 00:00
5076
През делничните дни повечето работещи жени са принудени с влизането вкъщи вечер да се втурнат в кухнята и да прекарат вечерта пред печката, за да осигурят на семейството си вкусна и разнообразна храна всеки ден. Ясно е, че дори и най-запалените кулинари се изнервят от това ежедневно готвене, да не говорим, че времето никога не стига, а всички вкъщи губят търпение докато яденето се сготви.

Предлагаме ви някой идеи как да продължите да сервирате вкусна и разнообразна храна като намалите времето прекарано в готвене през работните дни.

Избирайте си по–лесни и бързо приготвящи се манджи за делничните дни а по-засуканите специалитети оставете за уикенда. Планирайте менюто си за седмицата, така ще можете да си набавите продукти още през почивните дни. В неделя подгответе предварително храни за през седмицата. В понеделник можете да сготвите едно постно ядене, към което във вторник да добавите месо допълнително. Някой заготовки също могат да ви спестят време, например можете да сварите пиле предварително, да запържите кайма за мусака, да кавърдисате месо, а да приготвите ястието в някой от следващите дни. Готвенето в тенджера под налягане съкращава процеса на приготовление на храната, а освен това ви пести ток.Един ден от седмицата вечеряйте навън, най-добре в петък тъй като на следващия ден не сте на работа и можете да се срещнете с приятели и да се забавлявате.

Ако пък сготвите по-голямо количество храна и не се изяде можете да я замразите и да я сервирате отново друг ден. Така например ако сготвите повече адене в събота и неделя можете да размразявате през делничните дни, или ако пътувате някъде да имате сготвено ядене, когато се върнете. За предпочитане е да замразявате ястия без картофи.