Слага се топла вода, а след това сладкото. Прибавят се сода и оцет(за да се угаси содата).След това канела, захар, брашно и олио. Всичко се обърква и изсипва в подмазана и поръсена с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна. Кекса става страхотен и дори не е тежък за стомаха.
не трябваше ли да пише и че трябвва да се слоjи кисело мляко яица и ванилия мисля че този кекс е малко постен защото сега се пече ,но не знам моjе пак да е хубав
това не е арабски кекс... Това е икономичен сладкиш... Арабския кекс има 2 яйца какао и след като се изпече се полива отгоре с сместа от какао и чисто масло и става супер черен и сладък
Ако се има в предвид арабско сладко то е с много голямо съдържание на захар и затова не се налага да се добавя захар, но ако е друго, можете да сложите половин чаша захар. Зависи от вкуса.
А колко захар?
стана с вкус на хляб намазан с мармалад...леко съм разочарована...а и клисав - но сигурно тук имам вина аз
Това не е арабски кекс,а обикновен евтин сладкиш. И много елементарно поднесена рецепта - какво ще рече това "слага се топла вода"... Така пишат децата в трети клас. :(