Нужни продукти
1 ч.ч. сладко (от сливи или ягоди,малини)
1 ч.ч. топла вода
4 с.л. оцет
6 с.л. олио
1/2 пакетче канела
2 1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. сода за хляб
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 30 минути
общо 50 минути
Стъпки

Слага се топла вода, а след това сладкото. Прибавят се сода и оцет(за да се угаси содата).След това канела, захар, брашно и олио. Всичко се обърква и изсипва в подмазана и поръсена с брашно тавичка. Пече се в умерена фурна. Кекса става страхотен и дори не е тежък за стомаха.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
08.11.2012 г. 15:07 Полезен 3

Това не е арабски кекс,а обикновен евтин сладкиш. И много елементарно поднесена рецепта - какво ще рече това "слага се топла вода"... Така пишат децата в трети клас. :(

quetzy
quetzy коментира
09.02.2011 г. 16:45 Полезен 2

не трябваше ли да пише и че трябвва да се слоjи кисело мляко яица и ванилия мисля че този кекс е малко постен защото сега се пече ,но не знам моjе пак да е хубав

yoanna
yoanna коментира
04.07.2010 г. 18:26 Полезен 3

това не е арабски кекс... Това е икономичен сладкиш... Арабския кекс има 2 яйца какао и след като се изпече се полива отгоре с сместа от какао и чисто масло и става супер черен и сладък

биби
биби коментира
27.06.2010 г. 19:44 Полезен 2

Ако се има в предвид арабско сладко то е с много голямо съдържание на захар и затова не се налага да се добавя захар, но ако е друго, можете да сложите половин чаша захар. Зависи от вкуса.

daasda
daasda коментира
24.06.2010 г. 14:29 Полезен 3

А колко захар?

river
river коментира
28.02.2010 г. 18:15 Полезен 2

стана с вкус на хляб намазан с мармалад...леко съм разочарована...а и клисав - но сигурно тук имам вина аз

dancheto
dancheto коментира
Подобни рецепти