ЗА рецептата

Тези вкусотийки, не се правят за половин час, но ако отделите време, може да приберете известно количество във фризера. Когато ги извадите сиропирате и ще впечатлите неочаквани гости например... Правим я с моя приятелка, винаги заедно...винаги. Понеже докато се ,,извържат,, е досадно, но като сме две е забавно...

Нужни продукти
300 мл. Прясно мляко
300 мл. олио
5 яйца
колкото орех мая
щипка сол
1с.л. канела
1с.л. какао
Стъпки

От маята разтворена в малко топличко мляко,щипка сол и малко брашънце правя квас и го оставям да втаса.Разбивам яйцата с останалото мляко и прибавям олиото на тънка струйка,разбивам/на ръка с вилицата/и прибавям брашното лъжица по лъжица,накрая разделям тестото на две и едната оцветявам с какаото и канелата.Разделям двете теста по на 120топчета бели и кафяви и ги завързвам на възел,редя в подмазана тава и пека на 250гр докато порозовеят.Ако ще ги хапваме веднага заливам с студен сироп/вода-захар/в противен случай затварям в кутия в фризера/издържат около 6 месеца/като ги извадя сиропирам с горещ сироп.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти