Тези картофени палачинки са много лесни за приготвяне, а техният течен център ги прави неустоими! В рецептата се използва шунка, но тя може да бъде заменена от почти всеки друг колбас или месо :-) * По рецептата на Кукийс, от където са използвани и кадри за стъпките!
Сваряваме картофите или ги приготвяме в микровълнова печка за около 10 минути. В една купа намачкваме картофите и добавяме яйцето, брашното и сиренето Пармезан. Слагаме и щипка сол..
После лесно омесваме с ръце в купата, докато не получим подобна на тесто смес.
Разстиламе с помощта на точилка върху лист хартия пергамент. Изрязваме еднакви кръгчета с чаша/бурканче или друго, така че да получим форми с диаметър, какъвто искаме да бъдат нашите (мини) палачинки.
След като поставим върху едно кръгче желаната плънка, като не забравяме за кашкавала (препоръчваме моцарела), а в случая използваме и шунка. С друго кръгче захлупваме плънката.
Оформяме палачинките, като събираме хубаво ъглите на двете картофени кръгчета, за да не се разтече кашкавала много рано.
Изсипваме малко зехтин в тиган и готвим всяка палачинка за 5 минути от всяка страна.
И ето нашите картофени палачинки са готови за хапваме и са изключително вкусни!