Божана Димитрова
ЗА рецептата

Може да се поднесе и като предястие.

Нужни продукти
7-8 средно големи картофа
4-5 яйца
сирене
кашкавал
шарена сол
кутийка майонеза
1/2 бурканче кисело мляко
2 триъгълничета чисто топено сирене
Стъпки

Картофите и яйцата се сваряват. В купа се разбиват на хомогенна смес топеното сирене, майонезата и киселото мляко. В дълбок съд започват да се редуват 2 настъргани на едро картофа, 1 настъргано на едро яйце, настъргано на едро сирене, настърган на ситно кашкавал, полива се от соса и се ръси с шарената сол. После отново се повтаря - 2 картофа, 1 яйце, сирене, кашкавал, сос, шарена сол и така до изчерпване на продуктите. Завършва се със заливка от соса и се поръсва най-отгоре с шарена сол. Салатата не се размесва и се поднася както е на пластове!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти