Прочутият от предаването ми "сух кекс", към който журито се отнесе доста скептично... се оказа и запазената ми марка! Давам ви тази вкусна рецепта...
Ябълките и крушата се почистват от семките и се нарязват наситно без да се белят
брашното и захарта се смесват с плодовете, прибавят се бакпулвера и ванилията и останалите подправки-канела, кора от лимон и портокал, счукания карамфил, натрошения шоколад и стафидите
Всичко се обърква, докато се получи хомогенна смес
Тя се изсипва в тава или формички покрити с хартия за печене
Пече се на 180 градуса около половин час
Катя, написано е една купа за захарта и брашното, защото това е пропорцията и реално големината на тази купа ще зависи от това колко голям кекс или колко много малки кексчета искаш на направиш! :-) Успех и може да споделиш после резултата! Поздрави
Колко голяма трябва да е купата???
Обикновено, "купа" в рецептите се равнява на около 240 мл. Въпреки това, важното е да използвате еднаква купа или измервателен уред за да се запази съотношението между брашното и захарта.