Нужни продукти
3 с.л. желатин (6 пак. желатин)
1 компот
2 с.л. брашно
2 ч.ч. захар
500 мл. прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. смлени орехи
2 ванилии
2 с.л. какао
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 60 минути
общо 105 минути
Стъпки

1. 1 с.л (2 п.) желатин се изваряват с 3/4 от компота и се оставя до полужелирането му, на дъното на формата се нареждат плодовете от компота и полужелираната смес се изсипва в/у тях и се слага докато стегне в хладилника.
2. 2 с.л (4 п.) желатин, 2 с.л. брашно, 1 ч.ч. захар, 500 мл. прясно мляко, (предварително сварено и студено) 3 жълтъка, всичко това се разбърква добре и се вари докато стане крем (бърка се непрекъснато) оставяме го да изстине добре.
3. 3 белтъка и 1 ч.ч захар се разбиват на сняг и се прибавят към добре изстиналия крем.
Получената смес се разделя на три равни части в първата се прибавят 2-те ванилии и готовата смес се изсипва във формата, във втората 2 с.л какао и отново прибавяме във формата, в третата прибавяме 1 ч.ч смлени орехи и отново прибавяме във формата.
Оставя се да престои в хладилника докато се получи напълно желиране и е готово за консумация.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
30.04.2023 г. 14:40 Полезен 0

Ако искате да получите по-мек и по-кадифен крем, можете да намалите малко количеството на желатина, който използвате. Вместо 3 с.л. желатин, можете да използвате 2 с.л. или 2 1/2 с.л. желатин и да наблюдавате дали сместа е достатъчно желирана преди да я сложите в хладилника. Също така, друг фактор, който може да влияе на консистенцията на крема ви, е времето, за което го варите. Опитайте да го варите на по-ниска температура и да го разбърквате непрекъснато, за да стане по-кадифен. И накрая, използвайте свежи продукти, като мляко и яйца, за да имате най-добри резултати. Нека млякото и яйцата ви са на стайна температура, преди да ги използвате. Това ще помогне да се постигне по-гладка и кадифена текстура на крема ви.

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
09.05.2020 г. 19:30 Полезен 0

За четвърти път я правя, но по-скоро като кремче и този път използвах желатин на д-р Йодкер и стана прекалено желирано и гадно на вкус. Бихте ли ме съветвали какво да направя, че да се получи не толкова желатиново

Veronika Yancheva
Veronika Yancheva коментира
Подобни рецепти