Заешко с киноа
Бихте могли да замените зехтина с растително олио, а мазнината да запазите и за следващото ястие
На ниска температура се загрява зехтин (слънчогледово олио), толкова, че почти да покрие месото. Докато се загрява зехтина в него добавяме 6-7 скилидки от чесъна направо с люспите, за допълнителен вкус.
В загряната мазнина конфитираме заешкото месо около 20-30 мин., овкусено предварително със сол, захар и черен пипер.
Киноата се сварява и се подправя с песто от магданоз, копър, чесън, орехи и зехтин.
Целина и моркови на кубчета се глазират с масло, захар, и малко сол и вода.
От морковите може да се направи и чипс, а спанакът се запържва за кратко
В малко от зехтина се запържва лук, чесън, гъбите, и се връща пак конфитираното и оцедено вече заешко месо, прибавя се чаша бира и се задушава.
При готовност зайчето се изважда, а останалите продукти се пасират, за да се получи сос, които използваме при сервирането
Порциите заешко месо се гарнират освен със соса, и с зеленчуците и киноата по ваш вкус