Elena Teneva
ЗА рецептата

Това са най-вкусните картофки на фурна , които някога съм вкусвала и това не е защото са моите картофки , а просто , защото е факт ... може и да има по-добри , но на мен не са ми попадали досега .От мига в който ви хрумне да си ги приготвите до момента в които пред вас ще има цяла голяма тава пред вас и вече ще си ги хапвате ви делят не повече от 20-25 минути.

Нужни продукти
1 кг. Картофи
Сол
2 с.л. Галета
1 ч.л. Червен пипер
30-40 мл. Олио
Нужно Време
подготовка 5 минути
готвене 20 минути
общо 25 минути
Стъпки

Почистете и нарежете картофите като за пържене,а ако са пресни най-хубаво.

Сложете нарязаните картофи в купа и овкусете с описаните подправки,а ако желаете добавете някой и по ваш вкус,примерно копър,риган,мащерка и т.н.

Изсипете съдържанието на купата в тава застлана с хартия за печене на един ред .

Печете в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути !

Не ги бъркайте по време на печенето,опичат се абсолютно равномерно отвсякъде !

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
250
Общо мазнини
8g
Наситени мазнини
1g
Натрий
300mg
Въглехидрати
45g
Фибри
5g
Захари
2g
Белтъци
4g
Често задавани въпроси
Мога ли да използвам друг вид мазнина вместо олио?
Мога ли да използвам сладки картофи вместо обикновени?
Какво мога да добавя, за да направя картофите по-пикантни?
Трябва ли да обеля картофите преди печене?
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Сезонни рецепти