Нужни продукти
5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч.олио
1 ч.ч. хладка вода
2 1/2 ч.ч. брашно
1-2 бакпулвера
2 ванилии
1/2 орехи (но може и без тях)
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути
Стъпки

Жълтъците се разбиват със захарта, после прибавяте олиото и пак бъркате. След това изсипвате водата, разбърквате и започвате да сипвате брашното, като към него слагате бакпулвера, разбивате докато се получи еднородна смес.
Към тази смес прибавяте разбитите на сняг белтъци и накрая слагаме 2 ванилии.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
24.07.2010 г. 14:39 Полезен 2

негарчето се прави наи-лесно тва с белтаците и jалтаците е мн трудно за мен :)

kalina
kalina коментира
17.12.2009 г. 17:12 Полезен 9

Чуква се яйцето по средата с ножа, не много силно и се отваря леко. След това е една купичка изсипвате белтъка, като внимавате да не се повреди жълтъка, го прехвърляте от едната в другата черупка, докато не изтече напълно. Жълтъка го изсипвате в друга купичка. Трябва да се внимава да не се наруши целуста на жълтъка, защото ако попадне частица от него в белтъка, белтъците няма да се разбият на сняг.

Любомир Ангелов
Любомир Ангелов коментира
17.12.2009 г. 13:32 Полезен 2

абе дани тия белт1ци и jалт1ка как се разделяттттт

@и
коментира
Подобни рецепти