Тук вместо ябълки могат да се ползват мандарини, домашно сладко, конфитюр, банани или плодове от компот, изцяло по ваше желание и вкус. А може и да се смесят ябълки с конфитюр и т.н.
![Стъпка 1](/files/thumbs/7/c/c/7ccaf84f721393b22089f1a675f3d55cdfc327bf/8__250_150.jpg)
Обелете и нарежете всички ябълки. След като ги нарежете ги изсипете на дъното на тава върху хартия за печене.
![Стъпка 2](/files/thumbs/6/4/f/64f3d991f307a4a26c2cdf70328752f10e83430f/6__250_150.jpg)
В две отделни купи пригответе и разбъркайте сухите и мокрите съставки.
![Стъпка 3](/files/thumbs/5/6/6/566522e79949d0232a90da0d63b9a337ec3534d8/13__250_150.jpg)
След като смесите сухите и мокрите съставки заедно излейте готовата смес върху ябълките в тавата. Печете на 180-200 градуса около 20 минути.
![Стъпка 4](/files/thumbs/d/1/d/d1d100e9342e3c1d633d980895cb28ccefee384f/14__250_150.jpg)
Когато сладкишът е почти готов, направете сместа за глазурата като използвате предварително разтопено масло.
![Стъпка 5](/files/thumbs/6/1/f/61f49205aa2663e1113f9c1857b7a73990801c31/15__250_150.jpg)
Изсипете смета върху десерта и пъхнете във фурната за още 10-15 минути на 200 градуса.
![Стъпка 6](/files/thumbs/3/7/1/37163b10e4ad92d6b223f891796c26168b44f85a/19__250_150.jpg)
Готовия десерт може да поръсите с пудра захар и/или да сервирате със сладолед.
Бон Апети!