Насладете се на тази свежа сладко-солена комбинация от пъпеш, тиквички, гръцко сирене Фета и листа от мента с това лесно, но впечатляващо Карпачо (Carpaccio) от пъпеш и тиквички.
Нарежете тиквичките по дължина с помощта на белачка за картофи. Можете да изберете да премахнете семките или да ги запазите според вашия вкус. Подредете в чиния и оставете настрана. Отстранете всички семена от пъпеша и го обелете, след което с белачката го нарежете на тънки филийки.
Разделете резените пъпеш и тиквички в две чинии за сервиране и украсете с натрошено сирене Фета, листа от мента и няколко капки зехтин екстра върджин. Подправете с фино смляна морска сол и черен пипер и сервирайте веднага. Добър апетит!