Здравейте, Ще споделя рецепта за шоколадов тарт с шоколад Нутела, като подробно ще опиша и продуктите, които са използвани. Ще цитирам марки, като не са задължителни да бъдат използвани същите. Можете да приготвите тарта с ваши любими и предпочитани. За декорацията може да използвате плодове или нищо. Пуснете си хубава музика, направете си чай или кафе и с настроение се развихрете в кухнята. Да Ви е сладко! :)
Натрушаваме бисквитите до ситни трухи, добавяме към тях разтопенето топло масло и ванилията.
Разбъркваме сместа добре и прехвърляме във форма за тарт или чийзкейк.
С помощта на лъжица или ръка разтиламе и притискаме равномерно сместа по дъното и стените на съда (оформяме борд).
Веднага щом сме готови, поставяме блата в хладилник за 30 мин, за да да стегне.
През това време подготвяме ганаша.
В малък съд изливаме сметаната и поставяме върху заграт котлон, като внимаваме да не кипне.
Добавяме натрошения черен шоколад, млечен шоколад и какаото.
Бъркаме непрестнанно, докато шоколада и какаото се разтворят напълно.
След 30 мин изваждаме охладения блат и го заливаме с топлата шоколадова смес.
Декорираме с бонбони и връщаме готовия тарт в хладилник за мин 3 часа.
Аз лично го оставих за едно денонощие.