Шоколадова Торта Рикота Италиана
1. За да направим блатовете, смесваме маслото, захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, какаото и водата. Бъркаме до еднородна смес.
2. Разделяме сместа на три равни части и печем, всяка във форма за торта или в тава с диаметър 30 см, на 180\'С за 40 минути.
3. За да направим пълнежа, смесваме рикотата, захарта, кората от портокал и черешите. Бъркаме до получаване на еднородна смес.
4. За да направим глазурата, разтваряме кафето във водата и го разбиваме със сметаната докато стане мека и еднородна смес.
5. Поставяме първия блат, върху поднос и го поръсваме с 1/3 от брендито и намазваме с половината от рикотената смес.
Слагаме следващия блат, отново ръсим с бренди и намазваме с втората половина от рикотената смес.
Завършваме с последния блат поръсваме го с останалото бренди. Намазваме отгоре и отстрани с крема от кафе и сметана.
Поръсваме по отгоре по края с бадемите.
Оставяме да престои няколко часа на хладно. БОН АПЕТТИ!!!
Каква е тази тава с диаметър 3 см