Сладкиш с извара
Фидето се сварява в подсолена вода и се изплаква.
Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с 2 с.л. захар.
Жълтъците се разбиват с останалата захар, добавя се ванилията, сметаната, изварата, стафидите, лимоновата кора и нишестето се смесват, прибавя се и фидето и накрая се добавя и разбитите белтъци с леко бъркане.
В намазана с мазнина и поръсена с галета тавичка се поставя изрязаното по тавичката 2 бр. листа, бутер тесто, върху тях се изсипва сместа. Отгоре се поставят останалите от бутер тестото листа.
Сладкишът се пече 45 мин. при 190 градуса, след това се оставя 10 мин. в изключена печка. При сервиране се поръсва с пудра захар.