Явор Рашев
ЗА рецептата

Лесна и чудесна салатка за топлото лято. заб. консумира се със студена ракия.

Нужни продукти
1 патладжан
200 гр. грах (стерилизиран)
100 гр. царевица от консерва
150 гр. кисело мляко (високомаслено)
200 гр. сирене (по-възможност овче)
25 гр. олио
Чесън на прах / 2-3 скилидки счукан
Копър
Сол
Стъпки

Патладжана се нарязва на ситни кубчета и се запържва заедно с граха, докато попият мазнината, слага се и сол на вкус. Дъната на чиниите се намазват равномерно с тънък слой кисело мляко и се поръсва чесъна.
Запържените патладжан и грах се слагат върху киселото мляко и чесъна. След това по средата се слага и царевицата.
Сиренето се нарязва на лентички или малки кубчета и се подрежда около салатата. Сиренето се поръсва с копър, а граха, царевицата и патладжана с малко шарена сол.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти