На БЛАТА:
Разбиваме всички съставки на тестото до получаването на гъста и течна маса. Печем във форма на 220 градуса. Изваждаме опечения блат от формата, оставяме го да изстине. Слагаме блата в чиния с подходящ диаметър. След това намазваме с крема.
На КРЕМА:
С миксер разбиваме маслото и пудрата захар, постепенно прибавяме млякото и продължаваме да разбиваме, докато получим пухкав крем. Нарязваме почистените и обелени праскови, прибавяме ги към крема и разбиваме, докато получим еднородна маса. Разстиламе крема върху блата и оставяме в хладилника да се охлади.
На СМЕТАНОВАТА ГЛАЗУРА:
Накисваме желатина във водата и когато набъбне го разтваряме на слаб огън при непрекъснато бъркане. Разбиваме сметаната с пудрата захар и добавяме с леко бъркане желатина. Сместа изсипваме върху приготвената торта и украсяваме със захарни пръчици и резенчета праскови.
Нужни продукти
За блата:
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. бакпулвер
2/3 ч.ч. брашно
ванилия
За крема:
150 гр. масло
150 гр. пудра захар
10 с.л. прясно мляко
2-3 праскови
За сметановата глазура:
10 гр. желатин
50 мл. вода
250 мл. сметана
1/4 ч.ч. пудра захар
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти