Торта с праскови
На БЛАТА:
Разбиваме всички съставки на тестото до получаването на гъста и течна маса. Печем във форма на 220 градуса. Изваждаме опечения блат от формата, оставяме го да изстине. Слагаме блата в чиния с подходящ диаметър. След това намазваме с крема.
На КРЕМА:
С миксер разбиваме маслото и пудрата захар, постепенно прибавяме млякото и продължаваме да разбиваме, докато получим пухкав крем. Нарязваме почистените и обелени праскови, прибавяме ги към крема и разбиваме, докато получим еднородна маса. Разстиламе крема върху блата и оставяме в хладилника да се охлади.
На СМЕТАНОВАТА ГЛАЗУРА:
Накисваме желатина във водата и когато набъбне го разтваряме на слаб огън при непрекъснато бъркане. Разбиваме сметаната с пудрата захар и добавяме с леко бъркане желатина. Сместа изсипваме върху приготвената торта и украсяваме със захарни пръчици и резенчета праскови.