 
                            
                            
                        
                                    ЗА
                                    рецептата                                
                                Сервирайте това общо ястие за следобедна закуска, обяд или вечеря, с топъл или мек хляб, за да загребвате от вкусния сос.
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                2 супени лъжици зехтин                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 глави лук, нарязани на ситно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 бр. червена или зелена чушка, разполовена, почистена от семките и нарязана                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1-2 бр. червени люти чушки, почистени от семките и нарязани (по желание)                                
                            
                                                                                                            
                                
                                400 г. консерва нарязани домати                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1-2 ч. л. пудра захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                4 бр. яйца                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 малка връзка магданоз, едро нарязан                                
                            
                                                                                                            
                                
                                6 супени лъжици гъсто, кремообразно кисело мляко                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 бр. скилидки чесън, счукани                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        10
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        25
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        35
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Загрейте олиото в тиган с тежка основа. Разбъркайте лука, пипера и лютите чушки. Гответе докато започнат да омекват. Добавете кутията с домати и захарта, като разбъркате добре. Гответе, докато течността се редуцира, подправете.
С дървена лъжица направете 4 джоба в доматената смес и разбийте яйцата в тях. Покрийте тигана и варете яйцата на слаб огън, докато стегнат.
Киселото мляко се разбива с чесъна и се подправя. Поръсете ястието с магданоз и поднесете от тигана с топче кисело мляко с вкус на чесън.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                        
 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                 
                 
                        