Любопитно

Интересно ли ти е да научиш повече за най-любимите си храни? Тук ще споделяме редица любопитни факти, трикове и хитринки от кулинарния свят.

5-те най-скъпи кексчета на всички времена

30.04.2015 г. 11:55
4240
Показваме ти тези бутикуви кексчета, защото изглеждат наистина впечатляващо, а като добавим и тяхната цена нещата стават направо зашеметяващи. Представяме ти 4-те най-скъпи кексчета, които някога са се появявали на световния пазар, както и една рокля съдържаща около 300 вкусни изкушения отново на шеметна цена. И не, в никакъв случай не те съветваме да харчиш повече от колкото струва едно нормално кексче в България, а в края на статията сме ти дали няколко рецепти за мъфини, които може да си приготвиш вкъщи.

1. Луксозно златно кексче

Луксозно златно кексче

Това луксозно кексче е с пълнеж от праскови и сладко от шампанско. Кексчето е увито в 24-каратов златен лист и си има личен бодигард.
Цената му е $1,227.70

2. Блестящо Червено кадифе

Блестящо Червено кадифе

Жената, която поръча това сладко изкушение за Свети Валентин ще бъде изненадана много приятно. Кексчето Червено кадифе струва $55,000 и включва 8-каратов годежен пръстен, намиращ се в средата му.

3. Фантастично кексче от Mervis Diamond’s

Фантастично кексче от Mervis Diamond’s

Бижутерия Mervis Diamonds създават това кексче, за да отпразнуват стотната годишнина на своя магазин. То било много луксозно и обсипано цялото с диаманти. Цената му била приблизително $30,000.

4. Кексчето на Rox Diamond

Кексчето на Rox Diamond

Това кексче на бижутерия The Rox Diamond било създадено в чест на годишно събитие в Шотландия. Кексчето представлява разкошна розова наслада, обсипано е с малки диаманти и струва около $150,000.

5. Рокля от кексчета

Рокля от кексчета

Кексчетата очевидно могат да бъдат използвани и в областта на модата. Food Network UK направили тази рокля от кексчета, състояща се от 300 розови, лилави и чеврени кексчета.
Цената на тази рокля е $1,257.00.


Вижте и нашите предложения за вскусни кексчета - Мъфини с какао и стафиди, Мъфини Фани, Класически шоколадови мъфини

*Източник: http://greatideas.people.com/2014/03/20/most-expensive-cupcakes-world-daily-meal/