Блогът за Любопитно

Интересно ли ти е да научиш повече за най-любимите си храни? Тук ще споделяме редица любопитни факти, трикове и хитринки от кулинарния свят.

5-те най-скъпи кексчета на всички времена

30.04.2015 г. 11:55
4301
Показваме ти тези бутикуви кексчета, защото изглеждат наистина впечатляващо, а като добавим и тяхната цена нещата стават направо зашеметяващи. Представяме ти 4-те най-скъпи кексчета, които някога са се появявали на световния пазар, както и една рокля съдържаща около 300 вкусни изкушения отново на шеметна цена. И не, в никакъв случай не те съветваме да харчиш повече от колкото струва едно нормално кексче в България, а в края на статията сме ти дали няколко рецепти за мъфини, които може да си приготвиш вкъщи.

1. Луксозно златно кексче

 
Това луксозно кексче е с пълнеж от праскови и сладко от шампанско. Кексчето е увито в 24-каратов златен лист и си има личен бодигард.
Цената му е $1,227.70

2. Блестящо Червено кадифе

 
Жената, която поръча това сладко изкушение за Свети Валентин ще бъде изненадана много приятно. Кексчето Червено кадифе струва $55,000 и включва 8-каратов годежен пръстен, намиращ се в средата му.

3. Фантастично кексче от Mervis Diamond’s

Бижутерия Mervis Diamonds създават това кексче, за да отпразнуват стотната годишнина на своя магазин. То било много луксозно и обсипано цялото с диаманти. Цената му била приблизително $30,000.

4. Кексчето на Rox Diamond

Това кексче на бижутерия The Rox Diamond било създадено в чест на годишно събитие в Шотландия. Кексчето представлява разкошна розова наслада, обсипано е с малки диаманти и струва около $150,000.

5. Рокля от кексчета

 
Кексчетата очевидно могат да бъдат използвани и в областта на модата. Food Network UK направили тази рокля от кексчета, състояща се от 300 розови, лилави и чеврени кексчета.
Цената на тази рокля е $1,257.00.


Вижте и нашите предложения за вскусни кексчета - Мъфини с какао и стафиди, Мъфини Фани, Класически шоколадови мъфини