Може да сложите и настърган кашкавал най-отгоре или малко масло.
В съд разбивате 4 яйца и слагате сиренето и киселото мляко и отново разбивате.
Намазвате съвсем леко с 1 ч.л. със зехтин, един лист от корите, наръсвате и от пълнежа и сгъвате краищата (за да не изтече пълнежа),завивате на руло. Така и с другите кори.
След като, свършите поставяте в намазана с мазнина тава, рулата.
След това правите заливка, ако ви е останало от плънката, с последното яйце и газираната вода, разбивате и поливате навсякъде равномерно. Пече се на предварително, умерено загрята фурна, до зачервяване.
Зехтин или олио може да сложите според това как обичате мазна баница или постна.
Зехтина или олиото са по-желание, ако искате да е по-мазно може да сложите повече. Рецептата е редактирана.
Петото яйце накрая ли се добавя?
Не разбраx количеството на зеxтина : 1/3 ? Слоjиx колкото прецениx Стана чудесна! Много мека и пуxкава
Рецептата е писана сиакаш от дете.Куде се слага киселото млиако ?Обикновено - в заливката от иаица и сирена с малко сода бикарбонат,но тука липсва.