Нужни продукти
За блата:
5 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
За крема:
4 жълтъка
2 бр. ванилия
3 с.л. брашно
1 л. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
За украса:
4 белтъка
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
сироп от компот или прясно мляко за сиропиране
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

Приготвяне на блата:
Разбиват се отделно белтъците с половината захар и жълтъците с другата половина от захарта. Когато се получи гъст сняг се смесват и се бърка с дървена лъжица, прибавя се брашното през сито.
Готовата смес се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се получи кафяво - златист цвят.
Като изстине се разрязва на две части.
Приготвяне на крема:
Кипва се млякото с половината захар, а жълтъците се разбиват с останалата захар, ванилията и брашното докато се получи хомогенна смес. Прибавя се към врящото мляко и се бърка докато се сгъсти.
Приготвяне на глазурата:
Белтъците и захарта с ванилията се разбиват на гъст сняг и с тях се украсява тортата. Може да се настърже шоколад отгоре и другото оставям на Вашата фантазия.
Да ви е сладко!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
09.06.2011 г. 10:09 Полезен 10

много е фкъсна фкъсътия

sneja
sneja коментира
10.10.2010 г. 16:14 Полезен 52

Аз я направих и много ми хареса само добавих нещо и от мен направих 2 блата единия бял а в другия сложих какао и стана страхотна шярка еето и снимка.....

kalina
kalina коментира
Подобни рецепти