Приготвяне на блата:
Разбиват се отделно белтъците с половината захар и жълтъците с другата половина от захарта. Когато се получи гъст сняг се смесват и се бърка с дървена лъжица, прибавя се брашното през сито.
Готовата смес се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се получи кафяво - златист цвят.
Като изстине се разрязва на две части.
Приготвяне на крема:
Кипва се млякото с половината захар, а жълтъците се разбиват с останалата захар, ванилията и брашното докато се получи хомогенна смес. Прибавя се към врящото мляко и се бърка докато се сгъсти.
Приготвяне на глазурата:
Белтъците и захарта с ванилията се разбиват на гъст сняг и с тях се украсява тортата. Може да се настърже шоколад отгоре и другото оставям на Вашата фантазия.
Да ви е сладко!
Аз я направих и много ми хареса само добавих нещо и от мен направих 2 блата единия бял а в другия сложих какао и стана страхотна шярка еето и снимка.....
много е фкъсна фкъсътия