Теодора Мещерова
ЗА рецептата

Първият път, когато се опитах да ги направя, вместо сладки станаха мъфини, но от втория път се получиха идеални

Нужни продукти
1/4 чаена чаша какао
1/4 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
150 грама масло
1 брой яйце
50 грама течен шоколад
Стъпки
Стъпка 1 1

На набрашнен плот изсипете брашното и начупете маслото, което трябва да е на стайна температура. Чукнете едно яйце и омесете тесто. След това добавете захарта и какаото и месете, докато тестото не се оцвети.

Стъпка 2 2

Оставете го за малко да почине. Ако нямате хартия за печене, както и аз нямах намазнанете и набрашнете тавичка с кръгла форма. от тестото оформете топчета с големината на орех и ги наредете в тавичката. С помощта на вилица сплескайте топчетата и им направете шарки.

Стъпка 3 3

Готовите сладки печете за около 25 минути на средна температура на фурната- около 160-170 градуса. Готовите сладки се мажат с течният шоколад.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти