Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Пиньоли са вкусни хрупкави бисквитки отвън и меки и дъвчащи отвътре, което ги прави едни от най-обичаните италиански коледни сладки.

Нужни продукти
150 г бадемово брашно (около 1 ½ чаши)
1 бр белтък
140 г захар (кристална или пудра захар) (около ¾ чаша)
¼ ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. екстракт от бадем (по желание)
140 г кедрови ядки (около 1 чаша)
Нужно Време
подготовка 5 минути
готвене 15 минути
общо 20 минути
Стъпки

Сложете бадемовото брашно и захарта в кухненски робот и ги смелете до пясъчна консистенция Прехвърлете сместа в купа Ако използвате пудра захар, просто смесете двете съставки в купа

Добавете белтъка, бакпулвера и екстракта от бадем (ако използвате) в купата и разбъркайте добре, докато се образува леко лепкаво тесто

С ръце оформете малки, равни топчета Сместа трябва да е лепкава, но сравнително твърда, а топчетата трябва да запазят формата си, когато се поставят върху тава за печене

Сложете кедровите ядки в малка купа и потопете всяко топче в тях, като го притискате леко, за да се залепят ядките по повърхността

Подредете бисквитките върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и ги охладете в хладилник за 15 минути

Загрейте фурната на 160°C и поставете тавата в средата на фурната

Печете бисквитките за 15-17 минути Трябва да придобият леко златист цвят и да са все още меки при изваждане от фурната

Прехвърлете бисквитките върху решетка за охлаждане и ги оставете да се охладят напълно Ще се втвърдят, докато изстиват Сервирайте веднага или поръсете с пудра захар преди сервиране

Съхранение

Съхранявайте бисквитките в херметически затворен контейнер или буркан на хладно място в кухнята или в хладилник до 3-4 дни

Съвети

За да ускорите процеса, можете да използвате лъжичка за бисквитки, за да оформите равни топчета.

Можете да потопите топчетата директно в купа с кедрови ядки или да ги намажете с допълнителен белтък и след това да ги потопите.

Бисквитките не трябва да се препичат, защото трябва да останат меки отвътре, така че след първите 12 минути печене проверявайте фурната на всеки 2 минути.

Оставете бисквитките да се охладят напълно върху решетка, за да се втвърдят и да получите хрупкава външна част и мека и дъвчаща вътрешна част.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 бисквитка

Калории
120
Общо мазнини
7g
Наситени мазнини
1g
Натрий
10mg
Въглехидрати
14g
Фибри
1g
Захари
10g
Белтъци
3g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти