Нужни продукти
5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч.олио
1 ч.ч. хладка вода
2 1/2 ч.ч. брашно
1-2 бакпулвера
2 ванилии
1/2 орехи (но може и без тях)
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Жълтъците се разбиват със захарта, после прибавяте олиото и пак бъркате. След това изсипвате водата, разбърквате и започвате да сипвате брашното, като към него слагате бакпулвера, разбивате докато се получи еднородна смес.
Към тази смес прибавяте разбитите на сняг белтъци и накрая слагаме 2 ванилии.
Mнения на кулинари
добави коментар
24.07.2010 г. 14:39
negar4eto se pravi nai-lesno tva s beltacite i jaltacite e mn trudno za men :)
17.12.2009 г. 13:32
abe dani tiq belt1ci i jalt1ka kak se razdelqttttt
Подобни рецепти
Чуква се яйцето по средата с ножа, не много силно и се отваря леко. След това е една купичка изсипвате белтъка, като внимавате да не се повреди жълтъка, го прехвърляте от едната в другата черупка, докато не изтече напълно. Жълтъка го изсипвате в друга купичка. Трябва да се внимава да не се наруши целуста на жълтъка, защото ако попадне частица от него в белтъка, белтъците няма да се разбият на сняг.