ЗА
                                    рецептата                                
                                Брашното може да се пресее
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                3 яйца                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.ч. захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.ч. кисело мляко                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1/4 ч.ч. олио                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.л. сода                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 ванилии (или настъргана кора от 1 лимон)                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 разбити жълтъка                                
                            
                                                                                                            
                                
                                захар за накрая                                
                            
                                                                                                            
                                
                                около 800 гр. брашно и още 200 за досипване                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        40
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        30
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        70
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Фурната се пуска да се загрее. Яйцата и захарта се разбиват много добре. 
Олиото, содата, ванилията и киселото мляко се добавят в сместа и наново се разбърква. 
Брашното се изсипва и му се прави кладенче. Изсипва се сместа и се омесва. 
Разточва се с дебелина 0,5-1 см. Реже се с формички или с чаша. Взима се тава и се намазва с масло. 
Редят се в нея, но не се допират.
 Ако трябва даже се пекат и в 2-3 тави. 
Наредените форми се намазват с жълтък и поръсват със захар. 
Пекат се до позлатяване на 180-200 градуса.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти