От брашното, водата и солта омесете тесто.
Оставете го за малко и след това го разделете на топчета.
Всяко топче разточете на тънка кора.
Намажете обилно всяка кора с разтопено масло и нарежете на ивици. Намажете тавичката за печене с масло и в нея поставете тестените ивици.
Поставете да се пекат на умерена фурна, докато станат златисти. След това извадете от фурната и оставете да изстинат.
През това време в тенджера, сипете прясното мляко и захарта. Оставете да заври и захарта да се стопи. Като се охлади леко, прибавете към разбитите яйца и ванилията и изсипете сместа върху изстиналите кори.
Печете баницата на умерена фурна до сгъстяване на заливката. Поднесете баницата топла, нарязана на квадратни парчета.
Нужни продукти
350 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. вода
2 пакетчета масло за заливката
1 л. прясно мляко
200 гр. захар
5 яйца
1 ванилия
Нужно Време
подготовка
60
минути
готвене
30
минути
общо
90
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти