Нужни продукти
6 яйца
1/2 к.ч. лук
3 скилидки чесън
прясна мащерка
300 гр домати
30 гр грюер (може гауда, пармезан или кашкавал)
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 10 минути
общо 40 минути
Стъпки

Варим яйцата 9 минути на слаб огън, след като кипнат. Ако е силен, белтъците ще станат прекалено твърди.
Освен това, за да не се спукат по време на варенето, правим малка дупчица откъм притъпения им край.
Нарязваме лука на едро и го слагаме да се запържи в зехтин. Заедно с него пускаме намачканите и накълцани скилидки чесън, накълцаните листа от мащерка, нарязаните домати (пресни или от консерва) заедно със сока им и сол и пипер.

След 8-10 минути на огъня всичко това ще се сгъсти.
Дотогава можем да обелим яйцата. Нарязваме ги на четири и ги слагаме в съд за печене. Заливаме ги с доматите и поръсваме настърганото сирене.
Запичаме, докато сиренето отгоре се разтопи.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти