Нужни продукти за пазаруване

Продукти за първи блат:
8 Яйца
160 г Захар
190 г Брашно
5 г Бакпулвер
Продукти за втори блат:
8 Яйца
160 г Захар
190 г Брашно
5 г Бакпулвер
Продукти за сиропа (за 2 блата):
3 чч Захар
5 чч Вода
2 Ванилия
1л Сладкарска сметана
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 240 минути
общо 300 минути

Стъпки

Приготвяне на пандишпана:

Пресяваме предварително брашното , поставяме бакпулвера в него и разбъркваме с лъжица.

Яйцата и захарта се разбиват до увеличаване на обема 3-4 пъти.

Брашното се изсипва на малки порции при горната смес, като се бърка с лъжица до пълното им смесване.

Получената смес се изсипва в затоплена тава, предварително намазана с олио и поръсена с брашно.

Фурната предварително се загрява, пече се около 30 минути при температура 180 градуса.

След изстиването на изпечения блат (около 10 минута след изваждане) се отстраняват с нож получените корички отдолу, отгоре и от страни.

Приготвяне на сиропа:
Захарта и водата се варят до кипване.
След пълното им изстиване се поставя ванилията.

Сиропът се разделя на две равни части за двата блата поотделно.

Приготвяне на сметаната за нанасяне върху блатовете:
Разбива се с миксер до получаване на гъста смес.

Подреждане и оформяне на тортата:
Първият блат се залива равномерно със сироп. Намазва се със сметана.

Поставя се втория блат отгоре (обърнат ).
Залива се със сироп.

Цялата торта се намазва със сметана.
Украсяваме я с другата част от сметаната.

Поставя се в хладилник за няколко часа след което се нанася и сладкото от вишни.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар
30.03.2014 г. 18:31 Полезен 5

Не е ли множко по 8 яйца в блат? И цял литър сметана? Това няма да е торта, а цяло тортище...........

karil коментира

Подобни рецепти