
Почистеното пиле се изпича с масло във фурната, докато омекне.
В същото масло, след като се извади пилето, се запържва до зачервяване брашното, налива се виното и се разрежда до необходимата гъстота с бульон или с гореща вода (2 ч.ч. в зависимост дали искате да е по-течно или по-гъсто може да сложите повече или по-малко, имайте в предвид, че като ври се сгъстява).
Сосът се вари 5 мин. и по желание се подправя с конфитюр от вишни.
Пилето се поднася с гарнитура череши от компот, почистени от костилките и полети с половината от затопленото масло, предвидено за гарнитурите, и с дюлите и ябълките или само с ябълки, обелени и нарязани на парченца с големината на черешите, също изпържени в останалото масло.
Пилето се нарязва на порции, а гарнитурите се нареждат около него.
Сосът се полива върху месото.
Към ястието се поднасят и гарнитури от задушен с масло ориз или със сварени и задушени с масло макарони или юфка.