Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Тази вариация на класическата салата Niçoise използва пушена сьомга вместо риба тон и добавя допълнителни зеленчуци вместо твърдо сварени яйца и маслини.

Нужни продукти
250 грама малки червени картофи, измити и нарязани на половина
170 грама зелен боб, за предпочитане тънък, почистени и нарязани на половина
2 с.л. майонеза с намалено съдържание на мазнини
1 с.л. оцет от бяло вино
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. Дижонска горчица
½ ч.л. сушен копър
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
6 чаши микс от зелени салати
½ малка краставица, разполовена, почистена от семките и нарязана на тънки филийки
12 бр. чери доматчета, нарязани на половина
120 грама пушена сьомга, нарязана на парчета от 5 см
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 20 минути
общо 30 минути
Стъпки
Стъпка 1

До котлона поставете голяма купа с ледена вода. В голяма тенджера кипнете ~3 см вода. Поставете картофите в кошница за варене на пара над врящата вода, покрийте и варете на пара докато омекнат при пробождане с вилица, отнема 10 до 15 минути.

Прехвърлете картофите с решетъчна лъжица в ледената вода. Добавете зеленият боб в кошницата за варене на пара, покрийте и варете на пара докато станат крехки, но хрупкави, 4 до 5 минути.

Прехвърлете зеленият боб с решетъчна лъжица в ледената вода. Прехвърлете картофите и боба върху покрита с кухненска хартия тава за печене, за да се отцедят.

Стъпка 2

Междувременно, в голяма купа разбийте майонезата, оцета, лимоновия сок, соса Уорчестър, горчицата, копъра и пипера. Добавете картофите, зеленият боб, микса зелени салати, краставицата и доматите. Разбъркайте внимателно, за да се покрият.

Стъпка 3

Разпределете салатата и пушената сьомга между 2 чинии.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти