ЗА рецептата

Ако крема не се сгъстява, сложете 1 пак. желатин.

Нужни продукти
500 мл. прясно мляко
150 гр. захар
2 ч.л. натурално нишесте
50 гр. натурален шоколад (4 ч.л. какао)
3 жълтъка
200 мл сметана
2 с.л. пудра захар за разбиване на сметаната
захаросани плодове
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 15 минути
общо 60 минути
Стъпки

Жълтъците се разбиват със захарта и размитото в хладко мляко, нишесте. Прибавя се разтопения на водна баня шоколад или разтвореното какао в топло мляко.
Сместа се вари на водна баня или на слаб огън при постоянно бъркане, докато започне да се сгъстява. Сваля се от огъня и се покрива плътно с опаковачно фолио, за да не се получи коричка, докато изстива.
Разбиваме сметаната със захарта.
В стъклени купички или чаши се слага от изстиналия крем, отгоре от сметаната и от плодовете.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти