Нужни продукти

250 гр. пилешки гърди
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. сол
3 с.л. зехтин
7 - 8 картофа
200 гр. домати (2 обикновени домата)
3 - 4 стръка магданоз
За салатения сос:
1 скилидка чесън
1 с.л. каперси
3 филета осолена аншоа
2 с.л. майонеза
2 с.л. горчица
4 - 5 с.л. кисело мляко
1 ч.л. оцет
2 щипки сол
1 щипка черен пипер
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 10 минути
общо 50 минути

Стъпки

Гърдите се нарязват на кубчета и се мариноват с лимоновия сок и солта. Оставят се да отлежат 15 мин., запържват се в сгорещеният зехтин за около 3 - 4 мин., от всяка страна и се оставят да се охладят. Картофите се нарязват на кубчета, поставят се в подходящ съд, в който се сипва един пръст вода, и се варят 10 мин. в микровълнова фурна, на пълна мощност. Когато станат готови се изплакват със студена вода и се отцеждат.

Сосът се приготвя, като чесънът се нарязва на ситно, а каперсите и аншоата - на дребно. В подходящ съд се слагат нарязаните продукти и към тях се прибавят майонезата, оцетът, горчицата, киселото мляко, солта и черният пипер. Разбърква се с телена бъркалка, докато съставките се смесят добре.

В салатиера се слагат пилето, картофите, доматите и дресингът. Поръсва се с нарязания на ситно магданоз, разбърква се и се oставя да отлежи няколко часа в хладилника.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти