
Гърдите се нарязват на кубчета и се мариноват с лимоновия сок и солта. Оставят се да отлежат 15 мин., запържват се в сгорещеният зехтин за около 3 - 4 мин., от всяка страна и се оставят да се охладят. Картофите се нарязват на кубчета, поставят се в подходящ съд, в който се сипва един пръст вода, и се варят 10 мин. в микровълнова фурна, на пълна мощност. Когато станат готови се изплакват със студена вода и се отцеждат.
Сосът се приготвя, като чесънът се нарязва на ситно, а каперсите и аншоата - на дребно. В подходящ съд се слагат нарязаните продукти и към тях се прибавят майонезата, оцетът, горчицата, киселото мляко, солта и черният пипер. Разбърква се с телена бъркалка, докато съставките се смесят добре.
В салатиера се слагат пилето, картофите, доматите и дресингът. Поръсва се с нарязания на ситно магданоз, разбърква се и се oставя да отлежи няколко часа в хладилника.