Торта "Марияна"
Нужни продукти
за един блат:
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 пакетче бакпулвер
1 ванилия
за украса:
около литър сладкарска сметана
шарени пръчици
за сиропа:
3 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Приготвяме три блата по следния начин:
разбиваме яйцата със захарта до побеляване, след това прибавяме брашното, бакпулвера и ванилията с леко бъркане.
След това сместа се разделя на 3 равни части и се пекат на умерена фурна за около 15-20-25 минути зависи от вида на фурната, до зачервяване.
Сметаната се разбива.
След като изстинат блатовете се редят в плоска чиния и се украсяват по вкуса на всеки домакин, може и с готови сладки.
Това няма голямо значение и след това се оставя да престои едно денонощие. И накрая се яде. Приятно ядене!!!
Mнения на кулинари
добави коментар
28.01.2010 г. 10:53
Количеството брашно не е ли малко
Подобни рецепти
еми зависи от чашата все пак но за мен е достатъчно,поне аз като я правя и не ми е малко брашното