Нужни продукти

450 гр. филе от бяла риба
300 мл. прясно мляко
450 гр. сварени картофи
1 скилидка чесън
3 с.л. ситно нарязан магданоз
2 яйца
15 гр. краве масло
225 гр. галета
2 с.л. сусамено олио
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути

Стъпки

Накисваме рибните филета за 15 минути в млякото, отцеждаме ги и им обелваме кожата. Ако има кости - обезкостяваме. С метален пасатор пасираме рибата, картофите, чесъна. Объркваме съставките, прибавяме магданоза и разбитите с маслото, яйца. Солим със сол и черен пипер. Наливаме 2 с.л. мляко и измесваме добре каймата. Слагаме сместа за 30 минути в хладилника да се охлади и с мокри ръце оформяме около 20 крокети. Овалваме ги в галетата и ги пържим до равномерно поруменяване в предварително сгорещеното олио. Вадим ги с решетеста лъжица, оставяме ги да се отцедят върху хартиена салфетка и ги поднасяме,докато са още топли.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти