Бъркано тесто за пици
ЗА
рецептата
Трябва да е дълбок съда /тенджера/ защото увеличава обема си до 4 пъти. Аз веднъж го събирах по терикота!!
Нужни продукти
1 ч.ч. вода /250 гр. /
1/2 кубче мая
1 с.л. сол
брашно колкото поеме
Нужно Време
подготовка
10
минути
готвене
240
минути
общо
250
минути
Стъпки
Всичко се бърка докато тестото започне да се отлепя от съда. Много гъсто да стане като топка. Втасва около 3-4 часа, аз го правя вечер преди са си легна и на сутринта то е втасало.
Много ефирно е и лепне затова се обира с мокра ръка и се разтила в тава, /по лесно е когато е намазана с масло или мас, но може и олио/.
От горе пожелание. Същото тесто, но с маслени ръце става и за мекици.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти