ЗА рецептата

Ако е останало от плънката, добавете я към продуктите за соса.

Нужни продукти
10 пилешки бутчета с кълката
За плънката:
250 гр. пилешка или свинска кайма
2 стръка пресен лук
2 пресни пиперки
100 гр. пушен бекон
100 гр. шунка
100 гр. гъби печурки
100 гр. пилешки дробчета
100 гр. грах
1 яйце
1/2 връзка магданоз
2 скилитки чесън
2 с.л. течна сметана
сол на вкус
1 1/2 ч.ч. бяло вино
черен пипер
дафинов лист
Сос ДОБРА ЖЕНА
100 гр. пушен бекон
2 пиперки - зелена и червена
100 гр. пилешки дроб
100 гр. пресни гъби
2 стръка лук
100 гр. шунка
3 с.л. течна сметана
щипка чер пипер
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 45 минути
общо 90 минути
Стъпки

Всички зеленчуци и продукти се режат на ситно и се объркват с каймата добре. Отлепя се кожата на бутчетата, като не се отделя и с помощта на фуния, направена от кърпичка и специален шприц се пълнят бутчетата между кожата.

Слагат се в намазнена тава, поръсват се с чер пипер, слага се 1/2 ч.ч. бяло вино, малко вода, един дафинов лист. Покриват се с фолио и се пекат на 180 градуса във фурната за около 40 минути, като на 30 минута, фолиото се маха за да се получи загар.

Сервира се с картофена салата, а най-добре със сос ДОБРА ЖЕНА. Нарязваме на ситно продуктите. Запържваме лука, пиперките, пилешкия дроб, гъбите, пушения бекон, шунката, течната сметана и щипка чер пипер.

След като се изпекат бутчетата отделяме булъона от тавата и го добавяме към соса ДОБРА ЖЕНА. Сервира се бутче със сос.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти