Нужни продукти
За бургерите:
500-600 грама кайма смес
половин глава лук
3 скилидки чесън
пипер смес
лимонов пипер
сос уорчестър
домашни сусамени хлебчета,може и да не са домашни..
резенчета кашкавал-колкото на брой са бургерите, както и сирене, домат, краставица...
Стъпки

Замесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, намачканите скилидки чесън, смлян пипер, малко сол и сос Уорчестър на вкус. Придава на бургерите специфичния им вкус. След като объркаме добре, оставяме на студено място за около 3-4 часа, а може и за цяла нощ, за да се смесят добре ароматите. От студената кайма оформяме големи, плоски кюфтета, които бързо слагаме на на горната повърхност. Важно е да са студени, за да не се разпадат или цепят, а в средата леко ги натискаме, за да не се свият при пърженето. След ваденето на кюфтенцата слагаме за секунди сиренето, кашкавала да се разтопят леко. Разрязваме питките и редим пожелание.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти