Нужни продукти
600 г пресни картофи
1 връзка пресен лук
1 глава броколи (375 г)
1 бр. червена чушка
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
8 бр. големи яйца
40 г сирене чедър
1 пакет (80 г) спанак и рукола
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 20 минути
общо 30 минути
Стъпки

Загрейте фурната до 200ºC.

Налейте 1 супена лъжица зехтин в 28 см устойчив на фурна незалепващ тиган на средно висока температура.

Измийте 600 г картофи и нарежете на кубчета с размер 1 см, добавяйки ги в тигана докато ги режете.

Нарежете на ситно и добавете 1 връзка пресен лук.
Отрежете твърдия край на 1 глава броколи (375 г), нарежете останалото на ситно и добавете към тигана.
Отстранете семките от червената чушка, нарежете на ситно и добавете към тигана.

Подправете със щипка морска сол и черен пипер, добавете 1 чаена лъжичка пушена паприка и гответе 15 минути или до златисто кафяво, като разбърквате от време на време.
Нарежете остатъка от броколите на парчета с размер на хапки, добавете към тигана за последните 5 минути.

Разбийте 8 големи яйца в купа, настържете 30 г чедър и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

Грубо нарежете половината спанак и рукола (40 г) и разбъркайте в тигана, след което изсипете сместа от яйца, като разбъркате, за да покрие дъното на тигана.

Настържете останалите 10 г чедър и гответе още 2 минути, след което печете 10 минути или до златисто кафяво и стегнало.

Извадете фритатата върху дъска за сервиране и нарежете на парчета.
Овкусете останалатият спанак и рукола (40 г) с 1 супена лъжица зехтин екстра върджин и сервирайте заедно.

Топ Съвет

Малко нарязан магданоз би бил чудесно допълнение, ако имате. Нарежете дръжките на ситно и ги добавете към пресния лук, а листата магданоз добавете към спанака и руколата.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти