Chef Vkusnotiiki
ЗА рецептата

Вкусен плодов десерт с пресни кайсии, екстракт от ванилия и бадеми и канела. Долната кора и горната част са направени с брашно, овесени ядки и масло. Перфектно за лятото.

Нужни продукти
Пълнеж с кайсии
4 чаши нарязани кайсии (не е нужно да се белят)
1/3 чаша захар
1 ч.л. канела
1/2 ч. л. екстракт от бадем (може и без него)
1 ч. л. ванилия
1 малък портокал кората
Хрупка
2 чаши брашно
1 1/2 чаши овесени ядки
1/2 ч. л. кошерна сол (сол)
1 чаша кафява захар
1 чаша разтопено масло
1 с. л. царевично нишесте
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 35 минути
общо 45 минути
Стъпки
Пълнеж с кайсии

Нарежете кайсиите и ги поставете в купа.

Добавете захарта, канелата, екстракта от бадеми и ванилия, портокаловата кора.

Разбъркайте, за да се смесят и оставете настрана, докато приготвите кората.

Хрупка

В друга купа добавете брашното, солта, овесените ядки, царевичното нишесте, кафявата захар и разтопеното масло.

Стъпка 1 1

Разбъркайте, докато се комбинират.
Притиснете половината от сместа в тава.

Стъпка 2 2

Покрийте със сместа от кайсии.

Поръсете останалата смес с овесени ядки отгоре и печете във фурна на 200 градуса за 35 минути.
Сервирайте с сладолед.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти