Вкусен плодов десерт с пресни кайсии, екстракт от ванилия и бадеми и канела. Долната кора и горната част са направени с брашно, овесени ядки и масло. Перфектно за лятото.
Нарежете кайсиите и ги поставете в купа.
Добавете захарта, канелата, екстракта от бадеми и ванилия, портокаловата кора.
Разбъркайте, за да се смесят и оставете настрана, докато приготвите кората.
В друга купа добавете брашното, солта, овесените ядки, царевичното нишесте, кафявата захар и разтопеното масло.
Разбъркайте, докато се комбинират.
Притиснете половината от сместа в тава.
Покрийте със сместа от кайсии.
Поръсете останалата смес с овесени ядки отгоре и печете във фурна на 200 градуса за 35 минути.
Сервирайте с сладолед.