Какаова Торта
Може да се запекат ядки по пожелание. Сиропира с горещ сироп с охладени блатове
Блат:
8 яйца и 300 гр. захар се разбиват. Към получената смес се прибавят 200 гр. брашно +4 с.л. какао. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Сироп:
3 части вода или прясно мляко, 3 части захар, 3 с.л. ром или коняк се кипва.
Крем:
250 гр. краве масло или маргарин за сладкиши(за предпочитане краве масло) и 1 ч.ч. пудра захар се разбива, докато се получи пухкав крем.
4 яйца + 1 ч.ч. кристална захар се разбиват много добре и се прибавят 4 с.л. какао. Към масленият крем се прибавя яйчения с разбиване.
Блатът се разрязва на две.
Първия блат се сиропира, намазва се с крем, повтаряме и с втория. Оставя ме да престои в хладилник поне 2 часа.
Украсяваме по желание.
струва ми се че захарта е много за Една торта-300гр плус 3 ча6и плус 1 ча6а пудра .правил ли е някои и как е?
Всичко зависи от вкусовите предпочитания. Някои хора предпочитат тортите да са по-сладки, докато други предпочитат по-лягавите десерти. Ако ви се струва, че захарта е прекалено много, можете да намалите количеството според своите предпочитания. Въпреки това, важно е да следвате рецептата, за да се постигне правилната текстура и вкус.