Нужни продукти
1 кг. картофи
200 гр. сирене
1 глава лук
черен пипер
чубрица
3 яйца
брашно за паниране
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 20 минути
общо 60 минути
Стъпки

Сваряват се картофите с обелките. Обелват се намачкват и се омесват с настъргана на ситно глава лук и настъргано сирене и 1 яйце. Прибавят се черния пипер и чубрицата,обърква се. Оформят се кюфтета. После се овалват в брашно и разбитото яйце (може и след яйцето в галета) . Пържат се в предварително загрята мазнина.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
18.03.2013 г. 01:43 Полезен 26

Когато варите обелени картофи,те поемат част от водата,затова е хубаво да варите картофите необелени.Може да не слагате лук.

Любомир Ангелов
Любомир Ангелов коментира
22.08.2012 г. 12:52 Полезен 35

не сам сагласна че се чакат да изтинат картофите о6те докато са горе6ти се мачкат.аз попринцип ги правя сас галета и яице стават по вкусни и след като оформя киофтетата ги овалвам в галета и ги прибирам в xладилника да се стегнат малко и след това ги парjа така не се разпадат

kalina mireva
kalina mireva коментира
14.04.2011 г. 12:26 Полезен 6

Еййй рече и отсече... твой си е проблема,човек като има желание намира и начин.Мерси за рецептата ;)

daniela
daniela коментира
Подобни рецепти