Каша от коприва
По-вкусна е когато се консумира охладена. Великолепна е за хора с нисък хемоглобин.
Измийте копривата и я сварете заедно с нарязаните чушки за около 20 минути в солена вода. Извадете я, оставете я да изстине и я накълцайте на ситно.
Вземете друг съд, изсипете в него олиото, загрейте го и запържете брашното заедно с червения пипер.
В нея започнете да наливате от водата, в която е вряла копривата, като бъркате непрекъснато до получаване на рядка каша.
Сложете копривата и я варете на слаб огън, докато кашата я поеме добре. Отстранете тенджерата от котлона и добавете разбърканите, а не разбити, яйца и разбъркайте добре, докато те се пресекат.
Върнете тенджерата на слаб огън и бъркайте непрекъснато до сваряване на яйцата.
Отстранете окончателно копривата от котлона, добавете натрошеното на едро сирене, прибавете нарязаните скилидки чесън и овкусете с чубрица и нарязан магданоз.
Сготвих коприва по рецептата на Маргарита. Спазих всичко , но ми стана по-рядка отколкото искам.Как да я сгъстя ???
и при мен стана много вкусна
Стана великолепна! Поздравления, Маргарита за рецептата!!! :)
Можете да опитате да я сгъстите, като добавите още брашно или гъсто мляко, като бъркате непрекъснато, докато кашата поеме течността. Ако използвате мляко, трябва да го добавите постепенно, за да не получите прекалено течна каша. В случай, че сте използвали прекалено много течност, може да опитате да я оставите да ври на слаб огън, без да покривате тенджерата, докато изпари излишната течност и кашата се сгъсти. Важно е да не забравяте да разбърквате постоянно, за да не се залепи за дъното на тенджерата.