Белтъците се разбиват на сняг. На няколко пъти се добавя захарта и разбиването продължава още няколко минути. Прибавят се разбитите жълтъци и затопленото мляко. Оборотите на кухненския миксер се намаляват и се добавя маслото (на стайна температура). След това много внимателно и бавно, лъжица по лъжица, се добавя брашното, което предварително сме смесили с какаото. Оборотите на миксера се намаляват на най-ниската степен.
Подходяща тавичка се застила с намаслена хартия за печене. Тестото се изсипва равномерно отгоре. Пече се в умерено загрята фурна до готовност (не повече от 15 минути).
Сметаната се разбива с какаото. Блата се вади от фурната, изчаква се няколко минути и се отлепва от хартията. Преди да е напълно изстинал го поставете върху леко влажна памучна кърпа, намажете го с шипковия мармалад и част от сметаната. Внимателно се навива на руло. След това се намазва обилно с останалата сметана. Отгоре се правят ивици с вилица.
По желание рулото може да се украси с плодове, настърган шоколад или пудра захар.