ЗА рецептата

Колкото повече време къкри гювеча, толкова по-крехко става месото. То може да бъде както свинско, така и пилешко. Приготвянето на тази гозба е страшно удобно, когато чакаш гости, а пък, ти се ще да се разходиш заедно с тях, защото тя се готви сама. Оставям фурната на най-слабото греене и излизам. А като се върнем с гостите гозбата е и топла и напълно готова. Остава само сервирането.

Нужни продукти
6 бр. пържоли или 1 кг месо
1 голяма консерва гъби
1 голяма консерва грах
200 гр. моркови
1 ч.ч. олио
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 180 минути
общо 210 минути
Стъпки

Начуканите пържоли (нарязаното на парчета месо), запържваме до златисто в 1 ч.ч. олио. В голям гювеч нареждаме ред месо, ръсим с черен пипер, ред зеленчук, като смесваме зеленчуците, поръсваме с черен пипер. Редим докато се свършат продуктите. Накрая изсипваме мазнината, в която сме запържили месото и добавяме вода, около 1 ч.ч.
Водата трябва да бъде в малко количество, защото при варенето не се изпарява, но това може да бъде и по преценка на готвача.

Захлупваме ястието и оставяме във фурната да се къкри.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти