Варим яйцата 9 минути на слаб огън, след като кипнат. Ако е силен, белтъците ще станат прекалено твърди.
Освен това, за да не се спукат по време на варенето, правим малка дупчица откъм притъпения им край.
Нарязваме лука на едро и го слагаме да се запържи в зехтин. Заедно с него пускаме намачканите и накълцани скилидки чесън, накълцаните листа от мащерка, нарязаните домати (пресни или от консерва) заедно със сока им и сол и пипер.
След 8-10 минути на огъня всичко това ще се сгъсти.
Дотогава можем да обелим яйцата. Нарязваме ги на четири и ги слагаме в съд за печене. Заливаме ги с доматите и поръсваме настърганото сирене.
Запичаме, докато сиренето отгоре се разтопи.
Нужни продукти
6 яйца
1/2 к.ч. лук
3 скилидки чесън
прясна мащерка
300 гр домати
30 гр грюер (може гауда, пармезан или кашкавал)
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Сезонни рецепти
изглежда вкусно