Нужни продукти за пазаруване

2 пилешки пържоли
300 гр. шунка
200 гр. кисели краставички
200 гр. готварска сметана
5 триъгълничета топено сирене
1/2 пакетче масло
1 щипка черен пипер
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 10 минути
общо 30 минути

Стъпки

Маслото се слага в тенджера или по висок тиган и се разтапя. Месото се нарязва на средно дебели ленти и се прибавя при маслото. Пържи се до побеляване. После се прибавят и краставиците и шунката нарязани също на ленти. Бърка се за 3-4 минути. После се прибавя и топеното сирене до разтопяването му. Накрая се сипва сметаната, черния пипер и солта. Бърка се до пожеланото от вас сгъстяване. Приятен апетит.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар
06.05.2011 г. 15:15 Полезен 40

Невероятно вкусно. Бързо и лесно за приготвяне, в същото време е ефектно. Аз прибавям и гъбки, които запържвам с месото /правила съм и със свинско/.Изпържвам бланширани картофи, поставям ги в чиния и преди сервиране ги заливам с готовото ястие.

Краси коментира

23.05.2010 г. 14:33 Полезен 30

Рецептата е просто невероятна! Само че аз например като сложа всичко ПРИБАВЯМ И КЪРИ и го изсипвам в йенска тенджерка с капак и го пъхам във фурната за 20мин. Така не ми ке налага да го бъркам за да не загори а и всичко си запазва първоначалната форма- най-вече късчетата. А кърито е просто неотлъчно когато готвя пиле!

Жанета коментира

11.02.2011 г. 14:56 Полезен 7

Tazi recepta e nomer edno,no az ne slagam 6unka,za6toto ne obi4am!!!Mnogo e vkusno i sega kato sam bremenna samo tova qm :)

valq коментира

Подобни рецепти