Нужни продукти
1 пиле
1 1/2 ч.ч. ориз
125 гр. краве масло
3 гл. кромид лук (или праз)
черен пипер
чесън
оцет на вкус
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 60 минути
общо 90 минути
Стъпки

Сварете пилето с черен пипер и сол. Нарежете го на парчета.

Задушете ситно нарязания лук в по-голямата част от кравето масло до омекване.

Залейте задушения лук с 4 и 1/2 чаши бульон от пилето (ако е необходимо, долейте топла вода) и го оставете да кипне.

Добавете ориза и варете 2-3 минути.

Изсипете ориза и лука в тавичка и наредете отгоре парчетата месо.

Поръсете с черен пипер и сложете ястието във фурната да се запече.

Извадете ястието преди оризът да поеме всичката вода и го покрийте с хартия и кърпа, за да се задуши.

Полейте със счукания чесън, разреден с малко оцет и 2-3 супени лъжици бульон.

Полейте с останалото леко запържено масло и поднесете. Приятен апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти