Сварете пилето с черен пипер и сол. Нарежете го на парчета.
Задушете ситно нарязания лук в по-голямата част от кравето масло до омекване.
Залейте задушения лук с 4 и 1/2 чаши бульон от пилето (ако е необходимо, долейте топла вода) и го оставете да кипне.
Добавете ориза и варете 2-3 минути.
Изсипете ориза и лука в тавичка и наредете отгоре парчетата месо.
Поръсете с черен пипер и сложете ястието във фурната да се запече.
Извадете ястието преди оризът да поеме всичката вода и го покрийте с хартия и кърпа, за да се задуши.
Полейте със счукания чесън, разреден с малко оцет и 2-3 супени лъжици бульон.
Полейте с останалото леко запържено масло и поднесете. Приятен апетит!